Докато депутатите в парламента си получават огромните си заплати и се

...
Докато депутатите в парламента си получават огромните си заплати и се
Коментари Харесай

Докато депутатите се карат, народът на бунт заради войната по пътищата

Докато депутатите в Народното събрание си получават големите си заплати и се чудят по какъв начин да наредят пъзела на личната си власт, народът се подвигна на протест.

Тази вечер в три обитаеми места, едновременно, се организират митинги. Общото сред тях е, че са предизвикани от войната по пътищата, която всекидневно взима жертви, написа " Трибюн.бг ".
-->
Казанлъшкото село Бузовград е блокирано от протестиращите му поданици поради гибелта на 14-годишно дете, прегазено от пийнал и надрусан бивш служител на реда.

В Шумен стачкуват околните и приятелите на 22-годишната жена, която откри гибелта си, откакто на връщане от работа автомобилът й бе блъснат от джипа на шофиращия с гневна скорост 18-годишен Жечко Кюркчиев.

Третият митинг е в село Братаница, където родителите на 7-годишната Моника стачкуват поради условната присъда на служителя на реда, който я прегази на пешеходна пътека.

 Войната по пътищата: и този проблем е манталитетен

Бунтът и недоволството на хората, както и възприятието им за липса на правдивост, са предстоящи и оправдани. Най-малкото тъй като липсва съответно законодателство, което да ограничи жертвите на войната по пътищата и явно това гражданско неодобрение е единствено началото.



Ако депутатите не желаят да схванат, то дано продължат да отсрочват приемането на незабавни и явно належащи законодателни промени за завишаване на наказванията за пияни и дрогирани водачи, както и за лишаване в интерес на страната на возилата на сходни.

Така на следващия ден, когато хората още веднъж заговорят за това, че страната е абдикирала и институциите са задрямали блажено за проблемите им, още веднъж ще се окажат изцяло прави.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР